trešdiena, 2014. gada 26. februāris

Tikšanās ar bērnu grāmatu autori Māru Cielēnu

10. februārī 2. klašu čaklākie lasītāji RCB filiālbibliotēkā „Strazds” tikās ar bērnu grāmatu autori Māru Cielēnu. Rakstniece pastāstīja par savu bērnību un literārās darbības sākumu. Bērni jau bija iepazinuši viņas grāmatas, tāpēc bija interesanti uzzināt, kā tās top. Māras Cielēnas darbos ir sastopamas arī neparastas būtnes, kas ļauj raisīties lasītāja fantāzijai. Rakstniece atzinās, ka arī viņai pašai savas grāmatas patīk. Īpaši viena no tām - „Lidojums” - asprātīga pasaka par pilsētas putniem, kuri pamazām atradinājušies lidot paši saviem spārniem un sākuši celties gaisā dažādos lidaparātos.
Rakstniece pastāstīja par topošo grāmatu, kuras sižets vēl līdz galam nav izdomāts. Skolēniem bija iespēja iejusties grāmatas darbībā un ieteikt savu turpinājuma variantu. Rakstniecei bērnu ieteikumi šķita interesanti un turpmākajā daiļradē pielietojami.
Māra Cielēna arī tulko grāmatas bērniem no angļu un vācu valodas. Par savām grāmatām viņa saņēmusi arī daudz apbalvojumu - 1993. gadā Anša Lerha-Puškaiša prēmiju, divas reizes Pastariņa prēmiju - 1999. gadā par grāmatu "Pulksteņu nakts gaitas" (1997) un 2003. gadā par grāmatu "Pilsētas pasakas un pasaules pasakas" (2001) - un Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru